En social samling i en inomhusmiljö, där en person står i förgrunden och håller en baby. I bakgrunden syns flera vuxna och barn som interagerar i ett livligt rum med naturligt ljus som strömmar in genom fönstren. Det finns stolar och bord i lokalens inredning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fullt hus var det när Paulin Bergqvist startade babykafé i Näsviken. Hör henne berätta varför i videon och hör vad andra föräldralediga tyckte. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Paulin från Näsviken startade babykafé för föräldralediga: ”Man behöver träffa andra”

Uppdaterad
Publicerad

När Näsvikenbon Paulin Bergqvist blev mamma för andra gången så upptäckte hon att flera naturliga mötesplatser för föräldralediga hade försvunnit. Så hon tog saken i egna händer och startade ett babykafé i hembyn.

Det var i april som 37-åriga Paulin Bergqvist blev mamma för andra gången. Till skillnad från förra gången som hon fick barn slogs hon av att det inte alls fanns lika mycket aktiviteter för föräldralediga.

– Jag tog kontakt med styrelsen på bygdegården här i Näsviken och de nappade på min idé att starta ett babykafé, berättar hon.

I videon är SVT Gävleborg med på premiären som var på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.