Tidigare SD och politisk vilde. Numera företräder Jonny Lindblom KD. Foto: SVT/TT

Politiska vildar från Ockelbo blir Kristdemokrater

Uppdaterad
Publicerad

De tre Ockelbopolitiker som i januari i år lämnade Sverigedemokraterna i protest för att bli politiska vildar har nu tagit klivet in i ett nytt parti – Kristdemokraterna.

Det var Gefle Dagblad som avslöjade att Jonny Lindblom, Liz Zachariasson och Joel Strömner har bestämt sig. De har suttit kvar som partilösa i kommun- och regionpolitiken sedan avhoppet från SD.

Deras avhopp ställde till det i regionfullmäktige där den styrande majoritetens knappa underlag helt plötsligt inte var någon majoritet längre, men i och med beslutet från Ockelbopolitikerna att de blir Kristdemokrater gör att majoriteten nu är tryggad igen.

– Vi har haft samtal på olika nivåer med olika partier som har bjudit in och sträckt ut en hand. Och någonstans har i alla fall jag landat i att det är Kristdemokraterna som känns bäst, säger Jonny Lindblom till Gefle Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.