• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Så tycker Hudiksvallsbor om den nya stadsdelen

Publicerad

Det var delade meningar när SVT Gävleborg ställde frågan om vad människor i Hudiksvall tycker om den stadsdel som växer fram i centrum. I höst beräknas de första hyresgästerna flytta in i stadsdelen Kattvikskajen.

Det är ett stort byggprojekt som pågår vid Kattvikskajen i Hudiksvall med bostäder, kontor och parkeringsgarage.

– Parkeringshuset ser förskräckligt ut. Det är alldeles för stort och högt, säger Wiweca Andersson Stigås.

– Jag tycker att det är underbart att man vågar satsa i en småstad som Hudiksvall. Det är viktigt för framtiden i staden och för kusten, menar Mattias Eriksson.

– Vad är det för intryck som förmedlas när man kommer som tågresenär. Det tilltalar inte skönhetssinnet, menar Inger Kanth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.