Alternativtext: En delad bild som visar två scener. Till vänster syns en ensam avbytar med en svart takstruktur på en snötäckt gräsmatta, omgiven av fotbollsmål. Till höger står en man i en blå jacka, delvis ur fokus, som ser mot kameran. Bakgrunden visar träd och bostadsbyggnader.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lars-Olov Myhrman berätta i videon vad han tror satsningen betyder för orten. Foto: SVT

Storsatsning på fotbollsplan i Ljusne tack vare Allmänna arvsfonden

Uppdaterad
Publicerad

Allmänna arvsfonden delade ut totalt 30 miljoner kronor till 13 olika projekt i Gävleborg förra året. Mest – fem miljoner – fick Ljusne AIK som ska bygga en ny konstgräsplan på den anrika idrottsplatsen Ljusneborg.

Föreningen har, i sin drygt 100-åriga historia, spelat sina fotbollsmatcher i 80 år på Ljusneborg som ligger mitt inne i centrum. Granngårds med ishallen och ortens enda livsmedelsbutik.

– Ljusneborg har inte rustats ordentligt sedan den byggdes i början av 1940-talet. Det har mest lappats och lagats, berättar Lars-Olov Myhrman, ordförande för Ljusne AIK.

Kostnaden för den nya konstgräsplanen är 8,7 miljoner kronor och den ska stå färdig i maj nästa år. Konstgräsplanen är bara den första delen av upprustningen.

Hör Lars-Olov Myhrman berätta i videon vad han tror satsningen betyder för orten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.