Svenska fönsters fabrik i Edsbyn. Foto: Pressbild

Svenska Fönster varslar på nytt i Edsbyn och Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

190 anställda ska varslas från Svenska Fönster i Edsbyn och Söderhamn. Det är det andra stora varslet sedan årsskiftet inom företaget.

Anledningen till varslet är åter kraftig minskning i antalet ordrar. Det var tidningen Ljusnan som var först med att rapportera om varslet.

Varslet berör främst anställda på produktionssidan men även tjänstemän.

Varsel i Gävleborg

Senast i februari varslade Svenska fönster 90 anställda. Det slutade med att 84 anställda sades upp.

– För att vi ska kunna planera långsiktigt och fortsätta vara en ledande aktör i branschen är det nödvändigt att vi gör anpassningar i organisationen, inte minst för att vi ska kunna skala upp igen när marknaden återhämtar sig, säger Henrik Kjeldsen, vice president i den danska koncernen Dovista, i ett pressmeddelande.

Svenska Fönster ingår i den danska koncernen Dovista med 16 000 anställda i 40 länder.

Varsel

Varsel innebär att en arbetsgivare förvarnar sina anställda att de kanske kommer att bli uppsagda, ofta på grund arbetsbrist. Arbetsgivaren är skyldig att varsla om minst fem personer i samma län riskerar att bli uppsagda på grund av arbetsbrist. Alla som varslas blir inte uppsagda.

Källa: Arbetsförmedlingen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varsel i Gävleborg

Mer i ämnet