Kvinna som står vid grind till förskola.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tror att det kommer ha effekt.” Förskolechefen tror det blir slut med nattstök när förskolan i Bollnäs öppnar nattverksamhet. Foto: Stefan Larsson/SVT

Vill se stopp för nattstök på förskolegård – när nytt nattis öppnar i Bollnäs

Publicerad

SVT har tidigare rapporterat om både skotthål i fönster och barn som blivit attackerade av hund på Hobergets förskola i Bollnäs. Nu öppnar förskolan nattverksamhet och då hoppas kommunen att det blir slut på stök och skadegörelser.

På Hobergets förskola i Bollnäs har det tidigare varit fritt fram att hänga på förskolegården när det inte pågått verksamhet. Det har dock lett till alltifrån stök, skadegörelser och hundattacker de senaste åren.

Nu har kommunen flyttat sin nattverksamhet till just Hobergets förskola.

– Då kommer det att vara verksamhet här dygnet runt och då behöver det vara stängt för allmänheten, säger förskolechefen Viktoria Wallin.

I och med att det kommer vara stängt så hoppas kommunen på att det blir lugnt vid förskolan, berättar Viktoria Wallin.

Men finns det inte en risk med att ha förskolebarn där på kvällar och nätter efter det som har hänt?

– Vi ser inte det som en risk. Det här är ju barn som har stökat. Det är inga våldsbenägna vuxna, säger Viktoria Wallin.

Så barn och föräldrar ska inte känna sig oroliga?

– Absolut inte. Vi känner oss lugna med att det kommer vara tryggt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.