Under fredagen häktades en tonårspojke misstänkt för mordet på Drottninggatan. I videon berättar vi vad vi vet om honom. Foto: Rikard Berglin/SVT

Ytterligare en tonåring häktad för mordet på Drottninggatan

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i övre tonåren häktades på söndagen för inblandning i dödsskjutningen på Drottninggatan i Gävle i slutet av juli.

Tonåringen greps i förra veckan och häktades på söndagen av Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt häktningsframställan ska han begått brottet mellan den 22 och 28 juli i år.

Pojken har varit familjehemsplacerad i Gävle under tiden för mordet. Placeringen upphävdes för en kort tid sedan av förvaltningsrätten på grund av han under den korta tiden hunnit bli strakt drogpåverkad, gripits för ringa narkotikabrott samt avvikit från familjehemmet flera gånger.

Tidigare har en 30-årig man häktats för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. En annan tonåring är häktad misstänkt för att ha utfört mordet. Båda de misstänkta tonåringarna är hemmahörande i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

Mer i ämnet