Novalie, Julia, Elisabeth och Sophie på palts i Kungsmässan i Kungsbacka, drygt en vecka efter skjutningen i köpcentrumet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi trodde först det var en byggare som hamrade” Hör flickornas berättelse inifrån skottlossningen på Kungsmässan. Foto: Peter Osterberger/SVT

11-åriga flickorna flydde skottlossningen på Kungsmässan

Uppdaterad
Publicerad

Tvillingarna Sophie och Julia Wirsén och deras två kompisar hamnade mitt i kaoset i samband med skottlossningen på Kungsmässan i Kungsbacka. Här berättar de om hur de försökte gömma sig från gärningsmannen i köpcentret.

– Det var ett väldigt högt pang, säger Julia Wirsén.

Följ med in när flickorna återberättar historien om hur de tog skydd i köpcentrumet under skottlossningen på Kungsmässan, i klippet ovan.

Här svarar ministern på flickornas frågor om skjutningen på Kungsmässan

Bild som visar justitieminister Gunnar Strömmer som håller upp ett papper med texten ”Nya verktyg till polisen” och ”Längre straff för farliga personer”. Till höger finns en ung flicka som tittar mot kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är det säkrare på Kungsmässan nu?” Hör justitieminister Gunnar Strömmer svara på frågorna från flickorna som behövde fly skjutningen. Foto: SVT

Föräldrarna stolta över döttrarnas agerande under skottlossningen på Kungsmässan

Rickard och Anna Wirsén är stolta över hur deras döttrar Sophie och Julia Wirsén agerade under skjutningen på Kungsmässan i Kungsbacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt föräldrarna till de flickor som hamnade i den dramatiska händelsen på Kungsmässan i Kungsbacka, där en tonåring öppnade eld. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet