Rickard och Anna Wirsén är stolta över hur deras döttrar Sophie och Julia Wirsén agerade under skjutningen på Kungsmässan i Kungsbacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt föräldrarna till de flickor som hamnade i den dramatiska händelsen på Kungsmässan i Kungsbacka, där en tonåring öppnade eld. Foto: Peter Osterberger/SVT

Föräldrarna stolta över döttrarnas agerande under skottlossningen på Kungsmässan

Uppdaterad
Publicerad

Rickard och Anna Wirséns tvillingflickor hamnade mitt i kaoset när en tonåring öppnade eld inne på Kungsmässan i Kungsbacka. Idag är de stolta över hur barnen agerade under den tumultartade situationen.

– De reagerade på det bästa sättet de kunde göra, säger mamman Anna Wirsén.

Döttrar befann sig i köpcentrumet när de kaosartade scenerna ägde rum. De klarade sig lyckligtvis undan skottlossningen, där en man i 25-årsåldern skadades och en 14 åring greps misstänkt för dådet.

”Behöver öva på detta”

– Så som samhället ser ut så får vi helt enkelt öva på det här, säger pappan Rickard Wirsén, om flickornas agerande i krissituationen.

Novalie, Julia, Elisabeth och Sophie på palts i Kungsmässan i Kungsbacka, drygt en vecka efter skjutningen i köpcentrumet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt de 11-åriga flickorna och hör om hur de tog sig igenom den dramatiska händelsen i Kungsmässan i Kungsbacka. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet