Nyligen nedlagda Ahlaskolan ska utreds för att eventuellt fungera som anpassad grundskola i Laholms kommun. Foto: Ella Persson/SVT

Ahlaskolan i Laholm kan bli anpassad grundskola

Uppdaterad
Publicerad

Nedlagda Ahlaskolan kan få nya elever – kommunen undersöker möjligheten att bedriva anpassad grundskola där för barn med intellektuell funktionsnedsättning.

Idag finns en anpassad grundskola, det man tidigare kallade särskola, på Lagahöjden, i lokaler som Laholms kommun hyr av regionen.

– Det känns som ett sjukhus från 60-talet när man kommer in i dem, men de har fungerat, säger Ove Bengtson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom att slippa hyra av regionen och få en bättre skolmiljö skulle en flytt, enligt Ove Bengtson (C), kunna innebära att kommunen kan minska kostnaden för nya Lagaholmsskolan, där planen annars är att även ha anpassad grundskola.

Beslut tas först efter folkomröstningen om nedläggningen av Ahla- och Genevadsskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.