Projektledare Jonas Wilsby berättar om hur man ska stabilisera Bastionen i Halmstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tar bort träden för att vi måste. Det är inget vi vill göra” – Jonas Wilsby berättar om arbetet med att stabilisera Bastionen. Foto: Andreas Andersson/TT

Bastionen instabil: Nu ska den stärkas upp

Publicerad

Bastionen utmed Nissan i Halmstad har pekats ut som instabil i flera utredningar. För att undvika olyckor i framtiden ska kommunen nu stabilisera bygget.

– Exempelvis så skulle delar av slänten kunna rasa ner mot cykelbanan, säger projektledare Jonas Wilsby om riskerna om Bastionen inte stabiliseras.

Längs Nissans ena sida dök det nyligen upp stenar på en sträcka vid Bastionen. Det visade sig vara en del i kommunens förarbete när man ska stärka den gamla befästningen.

– Sen ser de inte så roliga ut, så där håller vi på att diskutera om vi kan göra något bra utav det, säger Jonas Wilsby.

I klippet berättar Jonas Wilsby om arbetet hittills för att stabilisera Bastionen.

Klart till våren

Utöver säkerhetsaspekten menar Jonas Wilsby att arbetet även hjälper till att lyfta Bastionens egna form, när man sågar ner träden på den.

Planen är att huvudarbetet ska börja under hösten, och vara färdigt runt mitten av april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.