Rikard Steinholtz, presskommunikatör på SAS, står bredvid en tavla över flygavgångar på Halmstad city airport och berättar om den nya flygrutten från Halmstad till Arlanda i Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Då blir det en mer permanent tidtabell”, säger Rikard Steinholtz på SAS. Starta klippet och hör honom berätta mer om satsningen. Foto: Peter Osterberger/SVT

Beskedet: Halmstad får flyglinje till Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

SAS öppnar en flyglinje mellan Arlanda och Halmstad från och med årsskiftet. Det meddelar SAS-ledningen på onsdagen.

När flygbolaget BRA slutar flyga från Bromma nästa år, och i stället utgår från Arlanda, får Halmstad flygplats en direktlinje till Sveriges största flygplats.

Enligt Halmstad kommun kommer SAS att inleda med två avgångar varje vardag tur och retur med start den 27 januari 2025, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Därefter planeras det för fler turer under våren.

Avtal med BRA

Det var tidigare i september som nyheten kom att SAS slutit ett avtal med flygbolaget BRA värt 6 miljarder kronor, som innebär att BRA slutar flyga från Bromma och i stället kommer att utgå från Arlanda. Rutten från Halmstad flygplats till Arlanda flygplats lades då fram som en potentiell flyglinje. Nu står det klart att den blir av från och med den 27 januari.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.