En person står framför en byggnad med vit träfasad och stora fönster, iförd en grå pufferjacka. Bakgrunden visar detaljer från byggnadens dörr och fönster, vilket ger en känsla av en kall och solig dag. Nicole Nagel är kritisk till att Kungsbacka kommun inte öppnar fiket/kafét som utlovat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tycker det känns meningslöst att ens komma hit” så beskriver en besviken Nicole Nagel sin arbetssituation på den dagliga verksamheten Kyrkskolan. Foto: Casper Sewerin/SVT

Besvikelsen stor på daglig verksamhet i Kungsbacka – ”Meningslöst att komma hit”

Publicerad

Nicole Nagel skulle jobba i caféet på nya dagliga verksamheten i Kungsbacka. Men något fik blev det aldrig och nu består Nicoles arbetsdagar till största delen av att ha rast.

– Jag är besviken och ledsen, säger Nicole.

Den dagliga verksamheten flyttade in i nyrenoverade gamla Kyrkskolan under våren och förhoppningarna var stora.

Fyra verksamheter slås ihop

Syftet var att fyra dagliga verksamheter skulle slås ihop och bedriva en mer publik verksamhet med teater, seconhand-butik och café för allmänheten i centrala Kungsbacka.

Nicole Nagel såg särskilt framemot caféverksamheten där hon skulle arbeta.

Men på grund av brist på hissar i de 170 år gamla lokalerna blir det nu inget café.

Exakt hur stor Nicoles besvikelse nu är och hur hennes dagar ser ut ser du i klippet ovan.

”Inte vår intention att göra någon besviken”

– Det var absolut inte vår intention att göra någon besviken, säger Diana Brovall, verksamhetschef på individ och familjeomsorg i Kungsbacka kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.