Christer, eksta, eksta bostäder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är så allvarligt det kan bli” och mer säger vd Christer Kilersjö för bostadsbolaget Eksta som ansvarar för fastigheten i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin

Boende död efter att fönster lossnat på äldreboende i Kungsbacka kommun

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna på ett äldreboende i Kungsbacka kommun omkom när hon träffades av ett trasigt fönster som lossnat, något som Kungsbackaposten var först att rapportera.

– Det är fruktansvärt tragiskt, säger Christer Kilersjö, vd på kommunala bostadsbolaget Eksta, som ansvarar för fastigheten.

Händelsen inträffade i fredags. Kvinnan ska enligt uppgift ha suttit ensam i en matsal när hon träffades i bakhuvudet av fönstret.

Enligt Christer Kilersjö rör det sig om ett träfönster med aluminium på utsidan. Fönstret ska ha varit placerat i midjehöjd.

Hur kunde det här inträffa?

– Vi vet inte det. Vi ska undersöka hur det överhuvudtaget är möjligt, säger han.

Händelsen inträffade under ovädret Babets framfart. Det är ännu oklart om det hårda vädret varit orsaken till att fönstret lossnat.

Eksta bostäder ska nu utreda händelsen tillsammans med fönsterleverantören.

Händelsen är polisanmäld och utreds som vållande till annans död, uppger Polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.