Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden har spritt sig i hela övervåningen. Foto: Joakim Eriksson

Kraftig brand i villa i Älvsered

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer evakuerades på onsdagskvällen vid en fullt utvecklad villabrand i Älvsered. Ingen kom till skada i branden men villan gick inte att rädda. 

Det första larmet om kraftig rökutveckling från villan kom strax efter 15 på onsdagseftermiddagen. En familj på nio personer, varav flera barn, tog sig på egen hand ut ur byggnaden och fick skydd i grannhuset.

Vid 18-tiden konstaterade räddningstjänsten att byggnaden inte gick att rädda. En säkerhetszon upprättades runt byggnaden eftersom det fanns en rasrisk.

Oljetank i källaren

Räddningstjänsten var på plats med 15 enheter och försökte initialt göra vad man kunde för att släcka branden. Efterhand trappades insatsen ned. Ingen av de evakuerade uppges ha kommit till skada.

Räddningstjänsten arbetade också under kvällen med att säkra en oljetank i källaren eftersom den riskerade att börja läcka.

Mordbrand utreds

Eftersom brandorsaken är okänd har polisen beslutat att inleda en förundersökning om mordbrand, för att utreda om den kan ha varit anlagd. När det är möjligt kommer en teknisk undersökning göras i brandresterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.