Fasad från Varbergs energi samt bild på man; Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De stora industrierna prioriteras när fjärrvärmenätverket byggs ut menar Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi. Anledningen till varför får du reda på i klippet ovan. Foto: SVT

Därför kan Varberg Energi inte förse alla bostäder med fjärrvärme

Publicerad

Kapaciteten att utöka leveranserna av fjärrvärme från pappersmassabruket Södra Cell i Värö finns men fjärrvärmenätet i kommunen är inte tillräckligt utbyggt. Varberg Energi ansvarar för nätet och idag prioriteras fjärrvärme till företagen.

– Det tar tid att bygga fjärrvärmeledningar då det finns så många parametrar man måste följa, säger Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat att Södra Cell i Värö förser stora delar av Varberg med fjärrvärme och att de utöver det skulle kunna leverera  värme till motsvarande åtta tusen villor med den kapacitet man har i produktionen i dagsläget. Den värmen använder man idag istället till att producera el som slussas in i det allmänna elnätet.

Mer om varför det tar tid att bygga ut fjärrvärmenätet får du reda på i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.