• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Se vad du kan göra i Halland på höstlovet – kommun för kommun – i vår lista. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta kan du göra på höstlovet i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Skräckvandring, bygga sin egna flöjt och LAN. Höstlovet har nått Hallands kommuner och vi har sammanställt några av aktiviteterna man kan göra.

Kungsbacka kommun

I Kungsbacka erbjuder Kulturskolan en rad kreativa aktiviteter där barn och unga kan bygga flöjter, skapa egna skulpturer och spela i Skrotorkestern. För den sportintresserade finns också höstsport, streetjazz och fotbollscamp i Varlahallen och Haråsgården.

För tjejer som vill testa parkour bjuder FRS Kungsbacka IF in till sin parkourhall, och de som är sugna på ridning kan delta i höstlovsläger vid Kungsbacka och Nordhallands Ridklubb. Dessutom arrangeras LAN:et Lanbit i Kollahallen för alla spelintresserade.

Här har du hela schemat.

Varbergs kommun

Under höstlovet i Varberg väntar råttjakt där hundra små labbråttor gömmer sig runtom i staden – hitta en och byt in den mot ett pris i Galleria Trädgården. Det arrangeras även en spökpromenad vid Rolfstorps skola, där en 1,5 km lång runda kantas av levande spöken.

För den som gillar att dansa hålls ett halloweendisco på Mittpunktens Ungdomsgård, komplett med spökrunda och spådom. På biblioteket finns ett deckarmysterium att lösa genom pyssel och en klurig promenad.

Här ser du hela schemat.

Halmstads kommun

Under höstlovet i Halmstad väntar spökliga aktiviteter för den som vill få lite rysningar. På Haverdals camping kan du testa nattgolf bland spöken och skelett, medan Harplinge Ridklubb bjuder in till en kuslig spökrunda i sitt ridhus. På Hallandsgården hålls en kortare skräckvandring med inslag av ondskefulla historier.

För de yngre finns även en chans att skapa egna monster på biblioteket, där allt material finns på plats, och under ”Spöksång och spindeldans” får publiken sjunga och dansa med zombier och skelett.

Här ser du hela schemat.

Laholms kommun

I Laholm kan barn och unga bada och testa hinderbana i Folkhälsocentrum, där även en Spökdag och en Spökväll står på schemat. Sugen på utomhusaktiviteter? Då kan du ge dig ut i Svarvareskogen för reflexjakt med ficklampa eller prova på gratis padel och volleyboll.

För den som gillar att skapa hålls höstlovsverkstad på Teckningsmuseet där man kan skapa dockor av filttyg. På stadsbiblioteket finns det läsutmaningar.

Här ser du hela schemat.

Hylte kommun

Under höstlovet kan du i Hylte bland annat gå på spökkväll i Torup. På Hylte bibliotek kan du skapa din egen spelkontroll av återvunnet material som banankartonger och toarullar i workshoppen ”Skrotkontroll”.

För den som vill ha lite halloweenstämning ordnas även en promenad där du kan välja mellan en mindre läskig eller en modigare version, med spännande läsning, ansiktsmålning, tipspromenad och pumpajakt. På biblioteket kan du gå för att pyssla och fika.

Här ser du hela schemat.

Falkenbergs kommun

Under höstlovsveckan i Falkenberg kan du bland annat besöka läskiga platser som en gammal borg, en avrättningsplats och ett slagfält som omges av spöklika berättelser.

Du kan även gå på workshop och pyssla, bygga, måla och designa. Årets upplaga av Halloweenloppet i Slättenskogen arrangeras även för dig med spring i benen.

Här kan du se hela schemat.

Stefan Löfven läser för barn under läslovet. Skolverkets Tammi Gustafsson Nadel berättar hur det gått för satsningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2016 beslutade regeringen Löfven (S) att Höstlov skulle bli Läslov för att främja just läsning. Men hur har det gått för satsningen? Det försökte SVT reda ut inför fjolårets läslov. Foto: SVT arkiv, Firat Celik/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.