En person står i en gravgård omgiven av gravstenar i en grönskande miljö med träd i bakgrunden. Personen bär en lila tröja och har en liten väska över axeln. Solen skiner och skapar en lugn atmosfär. Ulrica Scott Malgren är upprörd över att hennes sons namnskylt blivit stulen från kyrkogården i centrala Kungsbacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här var det jag hade kvar av min son. Den skylten betydde mer än vad jag förstått” säger Ulrica Scott Malmgren i klippet. Foto: Casper Sewerin/SVT

Drygt hundra namnskyltar stals från kyrkogården i Kungsbacka – ”Hjärtlöst”

Uppdaterad
Publicerad

”Det var det jag hade kvar av min son” Ulrica Scott Malmgren är en av de som drabbats när drygt 100 namnskyltar försvunnit från askgravlunden på Skogskyrkogården i Kungsbacka.

Det var när Ulrika besökte sin sons gravplats som hon märkte att hans namnskylt var borta. Hon skrev ett inlägg på sociala medier där flera andra drabbade anhöriga skrivit av sig.

”Blev så ledsen när jag kom dit idag och såg att min mammas namnskylt va borta 💔 En kränkning mot oss anhöriga och mot en helig plats 😢” skriver en annan av de andra drabbade.

– Vi kommer att ersätta samtliga skyltar och se om vi kan förankra de bättre, säger Camilla Kjellman, vik kyrkogårdschef.

Se klippet ovan för att få reda på hur kyrkan ser på kameraövervakning och få reda på mer om hur den misstänkta stölden påverkat anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.