Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joakim kan pusta ut efter att grässkörden fallit väl ut. I klippet berättar han om vilka fördelar en bra grässkörd kan ge. Foto: Anton Johansson/SVT

God grässkörd i Halland – ”Stora delar av säsongen räddad”

Uppdaterad
Publicerad

Den regniga våren och försommaren satte rejäl fart på gräsvallarna i Halland. På Joakims gård i Krogsered har det blivit långt större volymer än i fjol. Ett glädjande besked för lantbruket.

Förra årets tidiga grässkördar var skrala, och flera djurägare som SVT var i kontakt med vittnade om att det var svårt att få tag på foder.

I år ser det däremot ut att bli annorlunda.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

– Vi kommer troligen kunna spara lite till nästa år också, säger mjölkbonden Joakim Dannegård i Krogsered i Falkenbergs kommun.

I klippet berättar han om hur grässkörden har gått och vilka fördelar det innebär att få en stor grässkörd tidigt på säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Lindahl är ordförande vid Lantmännen och lantbrukare. För honom är årets skörd extra viktig. Foto: Kristoffer Kold Erlandsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Mer i ämnet