Producenten bakom Gränsland Jesper Hillbom diskuterar bronsåldern i Halland tillsammans med bland annat arkeologen Stina Tegnhed.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vad kan man säga om bronsåldern i Halland?, frågar Jesper Hillbom sina gäster. Följ med till inspelningen av Gränsland – Hallands egna Historien om Sverige-koncept. Foto: Peter Osterberger/SVT

Halland saknas i Historien om Sverige – museet spelar in egna avsnitt

Uppdaterad
Publicerad

Den som hade förväntat sig att se halländsk historia i SVT-serien Historien om Sverige har lämnats besviken hittills. Men Hallands kulturhistoriska museum gör nu ett eget historieprogram tillägnat länet.

Producenten Jesper Hillbom jämför konceptet med det eftersnack som görs i SVT om varje Historien om Sverige-avsnitt. Skillnaden är det halländska perspektivet. Fredagen efter varje avsnitt av Historien om Sverige släpps ett avsnitt av Gränsland. i det diskuterar experter den tidsperiod som lyftes i det senaste avsnittet av Historien om Sverige.

Följ med till inspelningen av andra avsnittet av Gränsland, i klippet, som handlar om metallernas tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Historien om Sverige

Mer i ämnet