Entrésnurran till Kungsmässan bär synliga spår efter söndagens skottlossning. Det var här som den misstänka gärningspersonen stängdes in av ett vittne som tryckte på nödstoppet – hör henne berätta i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Entrésnurran till Kungsmässan bär synliga spår efter söndagens skottlossning. Det var här som den misstänka gärningspersonen stängdes in av ett vittne som tryckte på nödstoppet – hör henne berätta i klippet. Foto: TT

Hon låste in misstänkte gärningsmannen i entrésnurran – fick pistolen riktad mot sig

Uppdaterad
Publicerad

När den misstänkte gärningspersonen försökte fly från varuhuset i Kungsbacka blev han inlåst i entrésnurran tillsammans med tre andra besökare. Ett vittne tryckte på nödstopp och därefter avlossade ynglingen ett skott mot henne.

– Jag hann inte tänka förrän efteråt, säger hon till SVT.

En person under 15 år är gripen efter skottlossningen på Kungsmässan i Kungsbacka. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och mordförsök i två fall, detta eftersom ytterligare skott avlossades i samband med gripandet.

SVT har träffat en av dem som mötte den misstänkte gärningspersonen – och agerade.

– Jag låste in honom i entrésnurran och då avlossades skott mot mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet