• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Två personer springer uppför en sandig backe på Veinge crossbana i utomhusmiljö. Bakgrunden består av grönskande områden och träd, och marken är täckt av sand och grus. Crossbanan drivs av klubben Veinge MCK.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ella och Julia drog på gympadojorna och sprang tills de inte längre orkade. I klippet får du hänga med på loppet i den utmanande terrängen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Lopp på blöt crossbana – för att bidra till hjärnforskning

Uppdaterad
Publicerad

På en blöt motocrossbana i Veinge utanför Laholm samlades båda barn och vuxna under söndagen. Inte för att köra, utan för att springa. För första gången arrangerades loppet Veinge Crossrun, i syfte att samla in pengar till hjärnforskning.

– Det är bra, för det behövs medicin till folk med vissa sjukdomar, säger Julia Dahlgren, 8 år, om hur det känns att delta.

Tuff terräng stoppade inte deltagarna från att springa flera varv runt crossbanan – se loppet i klippet ovan.

Omkring 50 personer dök upp till loppet och omkring 7000 kronor beräknar arrangörerna att de lyckades samla in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.