En polisbil i Laholm efter nattens skjutning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar SVT:s reporter om kopplingen mellan nattens skjutning i Laholm och sprängningen i Köpenhamn. Foto: Klara Misgeld/SVT

En allvarligt skadad efter skjutning i Laholm – koppling till sprängdåd i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har hittats skjuten i Laholm under natten till torsdag.
På adressen där skjutningen inträffat bor en yngre man som under tisdagen greps misstänkt för en sprängning i Köpenhamn.

Polisen larmades till villaområdet i Laholm vid midnatt och hittade då den skottskadade mannen. Han hade träffats i benet och fördes till sjukhus med ambulans med allvarliga, men inte livshotande skador. Han var enligt polisen vaken och talbar hela tiden.

Skjutningen skedde i anslutning till en adress, där en man i 25-årsåldern är skriven, som enligt uppgifter till SVT är gripen efter en sprängning i Köpenhamn under tisdagen.

Svenska kriminella i Danmark

Under natten och morgonen har polisen genomfört förhör med den skadade mannen. De har även genomfört en teknisk undersökning på platsen och avspärrningarna hävdes vid 05.30 på torsdagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök men har ännu ingen misstänkt eller gripen person.

Efter skjutningen ökar polisen sin närvaro i Laholm. August Brandt berättar om detta i klippet nedan.

August Brandt är presstalesperson hos polisen i region Väst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är av två anledningar som den polisiära närvaron ökar, enligt August Brandt på polisen. Hör vilka i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska kriminella i Danmark

Mer i ämnet