Det är det tredje fallet under loppet av en vecka då en svensk tonåring gripits i Danmark för mordförsök. Två skjutningar ägde rum under onsdagen förra veckan – och den senaste på måndagskvällen.
Måndagens skottlossning skedde på Falkoner Allé och enligt polisen ska en 17-åring ha avlossat minst sex skott mot en 18-åring, som träffades av ett av skotten.
Enligt den danska polisen är de senaste tidens skjutningar början på en ny trend – svenska tonåringar som rekryteras till att utföra våldsbrott i Danmark.
Inre konflikt i danska gängen
Polisens uppfattning är att det just nu sker en inre konflikt inom den danska kriminella miljön gällande narkotika och stulna pengar, vilket har lett till att de kriminella grupperna anlitar unga från Sverige för att begå brotten för deras räkning, rapporterar DR.
– De blir rekryterade via sociala medier och blir erbjudna stora summor pengar, uppemot 200 000 danska kronor, säger Camilla Marie Nielsen, kriminalreporter på danska tidningen Ekstra Bladet.
Varför svenskar väljer att åka till Danmark för att begå brott är svårt att svara på enligt Nielsen. Men hon konstaterar att så länge det finns en marknad och pengar att tjäna så kommer det alltid att locka.
Enligt polisen kan en anledning vara att dessa unga svenskar blir erbjudna en högre summa pengar i Danmark.
På måndagen rapporterade danska TV2 Kosmopol att svenska medborgare har det senaste året varit misstänkta för inblandning i elva brott i Danmark.
Sent på tisdagen greps ytterligare två svenskar av polisen, misstänka för en sprängning i Köpenhamn tidigare samma kväll.
Passkontroll kan införas
I veckan kommer landets justitieminister Peter Hummelgaard Thomsen att träffa rikspolischefen och chefen för den nationella enheten för specialbrott för att diskutera situationen.
Dansk polis kommer också att öka samarbetet med svensk polis genom att från och med onsdag, stationera dansk polis i Malmö för att ”säkerställa ett ännu fastare och effektivare underrättelsesamarbete”.
Hummelgaard Thomsen gick även ut med att passkontroll in till Danmark också kan bli aktuellt framöver.
– Jag tror att myndigheterna kommer att fortsätta att ta i med hårdhandskarna. Vi ser redan en hel del politisk uppmärksamhet kring dessa fall, säger Nielsen.