Daniel Törnblad är matbutiksägare i Tvååker, Varberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Butiksägaren Daniel Törnblad håller upp biljetterna. Emellanåt byter han färg på dem för undvika att elever ska sno med sig dem hem och sen få förtur i matbutiken. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Matbutik i Tvååker tröttnade på snatteri – införde biljettsystem för skolelever

Publicerad

Snatterier, stök och förstörda matvaror var återkommande problem i flera år, i den lokala matbutiken i Tvååker utanför Varberg. Då införde butiksägaren Daniel Törnblad ett biljettsystem för skolelever. Så här har det gått.

Matbutiken ligger ett stenkast från Bosgårdsskolan i Tvååker.

Biljettsystemet infördes för två år sedan och innebär att ett begränsat antal elever från skolan får vistas i butiken åt gången.

I klippet ovan ser du hur biljettsystemet funkar och vilken effekt det har gett.

Starta klippet nedan för att se vad eleverna tycker om biljettsystemet:

Elever använder biljettsystem för att komma in i matbutik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad eleverna säger om biljettsystemet – Annie Rosin, Leon Larsson och Xheme Avdyli besöker matbutiken i Tvååker med jämna mellanrum besöker matbutiken. Under skoltid måste de ta en biljett i entrén för att få gå in. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.