Nyheter från dagen: 1 oktober

Publicerad

Här är några nyheter i Halland i dag.

En person står i en gravgård omgiven av gravstenar i en grönskande miljö med träd i bakgrunden. Personen bär en lila tröja och har en liten väska över axeln. Solen skiner och skapar en lugn atmosfär. Ulrica Scott Malgren är upprörd över att hennes sons namnskylt blivit stulen från kyrkogården i centrala Kungsbacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här var det jag hade kvar av min son. Den skylten betydde mer än vad jag förstått” säger Ulrica Scott Malmgren i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin/SVT
SVT:s reporter framför en bakgrund som visar detaljer av träverket från ett skeppsvrak i en dämpad undervattensmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med reportern som redogör för de olika vägvalen Varbergskoggarna står inför. Foto: SVT, Quarryfold studios
Två bilder. På den vänstra sidan syns socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall (M). På den högra sidan syns riksdagsledamoten Aida Birinxhiku (S).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den här problematiken har varit känd även för tidigare regeringar” – hör socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall (M) bemöta kritiken från Aida Birinxhiku (S) i klippet. Foto: Samuel Steén / TT/ Tomas Hallstan

Har du en nyhet du vill tipsa om? Då kan du mejla oss på halland@svt.se eller ringa till redaktionen på 035-17 27 45

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.