Här är Hallands andra stjärna i Guide Michelin: ”Det är lite speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Idyllisk natur och öppen eld. Det var några av de ingredienser som lyftes fram när Knystaforsen i Hylte kommun tilldelades en Michelinstjärna. Även krögaren själv, Nikolai Tram, tror att det har stor betydelse för krogen i Rydöbruk.

– Mat över öppen eld ligger djupt i människans dna, säger han.

För två år sedan flyttade Nikolai Tram till Rydöbruk i Hylte kommun tillsammans med sin fru Eva Tram. Tillsammans öppnade de restaurang Knystaforsen som nyligen fick en stjärna i Guide Michelin, vilket innebär en förhöjd status inom restaurangbranschen.

Andra Michelinstjärnan

Halland har nu fått två Michelinstjärnor på två år. Förra året tilldelades en restaurang utanför Varberg en sådan.

– Det känns som att gå i mål i ett maraton, säger Nikolai Tram, ägare till restaurangen i Rydöbruk.

Hör honom berätta mer om den öppna eldens betydelse på plats vid restaurangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.