Krögarduon bakom Michelinbelönta restaurangen: ”Det skapar ju hype”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsrestaurangen Adam/Albin har tilldelats en Michelinstjärna. Krogen drivs av kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman som sedan sex år tillbaka erbjuder fine dining med ursprung i det nordiska köket och ger gästerna en personlig upplevelse där de färdigställer rätterna vid bordet och berättar om hur rätten skapades.

– En sådan utmärkelse drar ju hit folk, både från Sverige men också internationellt, så det är jätteviktigt för Stockholm som turiststad, säger Albin Wessman.

Sammanlagt fick tre nya svenska restauranger sin första Michelinstjärna. Två av restaurangerna finns i Stockholm, den tredje i Rydöbruk i Halland.

Hör krögarduon bakom Adam/Albin berätta om hur utmärkelsen firades i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.