• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eskilstuna i Södermanlands län. Det brinner i en garagelänga på Klostergatan i Eskilstuna med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Karlsson Lalander, som lett ”Lev din dröm” i Hylte, köpte själv en övergiven gård tillsammans med sin sambo. Hör henne berätta om ödehusprojektet. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Så gick Falkenbergs och Hyltes ödehusprojekt – återbefolkar landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

Över 75 obebodda fastigheter har fått nya ägare på landsbygden i Falkenberg. Det är resultatet av projektet ”Lev din dröm” som drog igång för några år sedan. Vid starten fick satsningen stor uppmärksamhet och skapade ringar på vattnet i andra kommuner, däribland Hylte.

– Vi vågade inte drömma om att det skulle bli så bra som det faktiskt blev, säger Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare i Falkenberg som var en av dem som drog igång satsningen.

Hennes motsvarighet i Hylte, Ida Karlsson Lalander, instämmer.

– En jättestor vinst! Man kan beskriva det som gröna vågen 2.0 som dessutom blivit boostad av pandemin, säger hon.

I klippet får du reda på hur det gått i respektive kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.