Personen står framför en modern byggnad med stora fönster och en träbänk. Byggnaden har en tydlig skylt med texten ”Kungsbacka”. Området runt omkring är grönt med gräs och träd, och det är en mulen dag. Stigert Petterson berättar hur skolan har jobbat efter skottlossningen på Kungsmässan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Arbetet med att få någon form av larmfunktion har intensifierats” i klippet ovan berättar Stigert Petterson hur kommunens skolor jobbat efter skottlossningen i helgen. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så jobbar skolorna i Kungsbacka efter skjutningen på Kungsmässan

Uppdaterad
Publicerad

För att möta oroliga skolelever på kommunens skolor efter skottlossningen på Kungsmässan i Kungsbacka har elevhälsans personal funnits på plats. Och arbetet med att skaffa ett inrymningslarm på skolorna har intensifierats.

– Viktigt att skolan och förskolan är en trygg plats. Att vi kan möta oron som våra barn och elever har, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef Förskola & Grundskola.

Mer om hur arbetet har gått till för att möta oroliga elever får du reda på i klippet ovan.

Skottlossning på Kungsmässan

Inrymningslarm på gång

Kommunen tittar just nu på att upphandla ett så kallat inrymningslarm till skolorna.

Det kan t ex innebära att elever och personal kan få tillgång till en app som larmar vid en nödsituation, om man behöver låsa in sig på skolan istället, som vid ett brandlarm, utrymma lokalerna.

Vissa skolor har ett inrymningslarm som enbart går ut i högtalarsystemet på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet