Ahmad Alsaleh odlar vattenmeloner

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var svårt att hitta odlingsmark,” säger Ahmed Alsaleh. I klippet hör du honom berätta om de utmaningar han stötte på. Foto: Naima Abdi

Se Ahmads ovanliga satsning i Getinge: Odlar svensk vattenmelon

Publicerad

På en gård i Getinge utanför Halmstad har Ahmad Alsaleh börjat försök med att odla vattenmeloner. Planen är att odla i större skala redan nästa år.

– Jag vet många små livsmedelsbutiker som köper vattenmeloner från Grekland och Italien, jag vill sälja till dem istället, säger Ahmad.

Med hjälp av värmande fiberduk hoppas Ahmad Alsaleh från Getinge klara utmaningen. Det svenska vädret är egentligen inte är särskilt vänligt mot just vattenmeloner – men Ahmad hoppas kunna lyckas ändå.

– Det är för kallt och för mycket regn för vattenmelonerna. Jag ska använda en teknik som gör det varmare och torrare, förklarar han.

När SVT besöker odlingen klivet Ahmad runt och inspekterar fältet där vattenmelonerna just nu håller på att mogna, och han är nöjd med vad han ser.

Starta klippet för att följa med till gården och hör hur Ahmad gör för att lyckas med sin odling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.