Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skejtarna Max Jilek och Nils Öhrling använder Brearedsparken i Varberg i väntan på att Freden återställs. Hör i klippet vad de tycker om det. Foto: Rebecka Block/SVT

Skateparken Freden i Varberg stängd – klotterskydd blev för halt

Uppdaterad
Publicerad

Skateboardparken Freden skulle saneras efter flera fall av skadegörelse. Men en felbeställning på klotterskydd ska ha lett till att banan blev för hal och nu är anläggningen stängd.

Åkare från Varbergs skateboardklubb rapporterade till kommunen att banan var hal. För kommunen kom det som en överraskning.

Enligt Peter Gårdestedt, enhetschef för anläggningar inom kultur och fritid, har det skett ett missförstånd i beställningen.

Se honom förklara i klippet ovan.

Nedan berättar Patrik Johansson från Varbergs skateboardklubb varför den återkommande skadegörelsen har gjort att klubben har utfört en penningbelöning för den som tar fast sabotören.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hoppas få information i utbyte mot pengar – i klippet ovan hör du hur skateklubben resonerar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.