Felicia Jacobsson ordförande i Halmstad studentkår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska inte vara så att man måste söka nytt boende varje år för att kunna plugga här i Halmstad”. Se vad ordföranden i Halmstad studentkår, Felicia Jakobsson, tycker om situationen. Foto: Klara Misgeld/SVT

Studentkåren om bostadsbristen: ”Risk att man hoppar av”

Uppdaterad
Publicerad

För åttonde året i rad är Halmstad rödlistat i Sveriges förenade studentkårers bostadsrapport. Enligt Halmstad studentkår får man räkna med att det tar nästan ett år att få en studentlägenhet. Det finns privata alternativ – men till högre kostnad och större osäkerhet.

Starta klippet för att se Felicia Jakobsson, ordförande i Halmstad studentkår, förklara nackdelarna för studenter med att hyra av privatpersoner.

Celine Seger och Josefin Palenryd Söderlindh har börjat studera på Högskolan i Halmstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Önskemålen från studenterna om boende är tydliga. Starta klippet för att höra vad socionomstudenterna Celine Seger och Josefin Palenryd Söderlindh tycker. Foto: Naima Abdi

Det innebär färgerna i SFS bostadsrapport

Grön – en studieort blir grön om den kan erbjuda studenter ett tryggt boende inom en månad.

Gul – en studieort blir gul om den någon gång under höstterminen kan erbjuda studenter ett boende med förstahandskontrakt som gäller under hela studieperioden.

Röd- en studieort blir röd om den inte kan erbjuda studenter ett boende under höstterminen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.