Han jobbar som biologilärare i Halmstad och fick intresset för att äta vilda växter ur naturen när han var ung. Thomas märker av ett ökat intresse i Sverige och grupper på sociala medier samlar tiotusentals medlemmar.
– Allt man hittat i affären vet man hur det smakar. Man har sin pasta och köttbit och så har man glömt bort att det finns hur många smaker som helst i naturen. Det är fler och fler som samlas i Facebook-grupper och visar upp vad de hittat, säger han.
Samlar växter med barnen
Flera gånger i veckan går Thomas ut med sina barn och plockar ätbara växter. Det menar han är ett bra sätt att få de mer intresserade av att äta grönsaker och delta i matlagningen.
– De tycker att det är jättekul. Häromdagen plockade vi ut maskrosens kronblad och gjorde marmelad. Är det någonstans man vågar testa nya saker är det ute i skogen. De får kanske gå iväg en kvart och sen berätta vad de hittat, så hjälper man dem.
Hör Thomas Masson berätta mer om sitt intresse i klippet.