Profura fastigheter kräver i en stämningsansökan tillbaka handpenningen på 70 miljoner kronor efter att de hävt köpet av halländska företaget Wapnö AB. Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN

Wapnö-affären i kras – ägare stäms

Uppdaterad
Publicerad

Köparna vill häva avtalet eftersom de anser att de blivit vilseledda i köpet av Wapnö AB. En stämningsansökan är inskickad till Halmstad tingsrätt där de kräver att få tillbaka handpenningen – på 70 miljoner kronor.

I början av året kom beskedet att Göteborgsbaserade Profura fastigheter köper Wapnö som driver bland annat mjölkgård, mejeri och bryggeri i Halland.

De nya ägarna skulle ta över verksamheten i början av maj. Men affären gick i stöpet när det ska ha framkommit att det inte fanns alla möjligheter att bygga fastigheter på marken, inom närtid, som de menar att säljarna lovat.

Enligt stämningsansökan är kommunens detaljplanearbete i området planerade till år 2031.

Hallandsposten var först med att rapportera om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.