De elva männen misstänks för narkotikaförsäljning i Helsingborgs nordöstra områden, främst på Drottninghög. Foto: Johanna Jönsson/Arkiv

Åtal mot misstänkta knarkligan kommer dröja

Uppdaterad
Publicerad

Det finns oerhört mycket material och fler ska höras uppger kammaråklagare Cathrine Bengtsson. Därmed kommer det att dröja till efter sommaren innan åtal väcks mot de elva männen som misstänks för att ha sålt narkotika på Drottninghög i Helsingborg.

– Vi kan inte utesluta att fler misstänkta kommer att hanteras framöver. Vi har hört 50 köpare men antagligen kommer vi att höra minst lika många till, säger Cathrine Bengtsson.

På onsdagen omhäktades samtliga män som misstänks tillhöra den liga som sålt narkotika på Drottninghög i Helsingborg.

– Det kommer att dröja innan åtal väcks. Jag lämnar en närmare prognos om när, efter sommaren, säger Cathrine Bengtsson.

Cannabis, kokain och Tramadol

Hon berättar att det är just mängden utredningsmaterial och personer som gör att åtalen dröjer.

– De nekar till grovt narkotikabrott och att de sålt narkotika under företagsliknande former, säger Cathrine Bengtsson.

Enligt utredningen så ska det främst ha rört sig om försäljning av cannabis och kokain, men även det receptbelagda och smärtlindrande preparatet Tramadol.

Men enligt kammaråklagaren sker det fortfarande knarkhandel i staden.

– Tyvärr är det mycket som talar för att nya säljare har tagit vid samtidigt som andra har sålt och säljer narkotika parallellt med varandra, säger Cathrine Bengtsson.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.