Fyra gripna misstänkta för grov skadegörelse

Publicerad

Fyra unga män greps i Helsingborg tidigt på onsdagsmorgonen, misstänkta för att ha försökt tända eld på ett 20-tal bilar på Holger Danskes gata.

Polisen skickades till adressen efter larm om att ett flertal personer försökte sätta eld på bilar. När patrullerna kom fram kunde man konstatera att det det hällts brännbar vätska på ett 20-tal bilar, men ingen hade börjat brinna.

Polisen fick tips om att gärningsmännen lämnat platsen i en bil och en stund senare stoppades en bil med det beskrivna utseendet vid Ramlösarondellen. Vid kontrollen av bilen hittades en del saker som kan sättas i samband med händelserna på Holger Danskes gata.

I bilen fanns fyra män i åldern 10-25 som samtliga greps för försök till grov skadegörelse. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av platsen under morgonen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.