Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Henrik Montgomery/TT/Mikael Nilsson

Kraftigt regn i Skåne – Ängelholm hårt drabbat

Uppdaterad
Publicerad

SMHI utfärdade varningar för skyfall under söndagen – och regnet har framför allt drabbat nordvästra Skåne. Flera vägar har blivit översvämmade.

I Ängelholm hade räddningstjänsten vid 17-tiden fått in ett 15-tal händelser.

– Jag skulle säga att Ängelholms kommun är värst drabbad just nu. Sen har vi haft några få händelser i Helsingborg och i Båstad, sa Jimmy Olsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne, under förmiddagen.

Fem bilar körde fast i vattnet

Bland annat drabbades E6 utanför Ängelholm av översvämning i norrgående riktning. Under viadukter på mindre vägar körde bilar fast till följd av de stora regnmängderna och vägar stängdes av, bland annat i höjd med Rögle.

– Under eftermiddagen har vi haft fem bilar som kört ner i viadukter eller liknande och fastnat, men det har inte varit några personskador. Trafikverket pumpar på ett par ställen och har även satt ut koner så att folk inte ska köra ner, sa Jimmy Olsson.

Flera vägar avstängda

Även i höjd med Skörpinge och utanför Förslöv blev det översvämningar på vägbanorna. Vid Catena arena tog regnet sig in i byggnaden.

Runt klockan 16 hade de inkommande larmen börjat lugna ner sig. Då jobbade räddningstjänsten framför allt med att bistå vid översvämmade privatbostäder.

Vid 19-tiden under söndagen var flera vägar fortfarande avstängda på grund av översvämningar. Vissa beräknas vara stängda till måndag morgon, enligt Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.