Dykare i hamnbassängen i Landskrona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På torsdagen genomfördes dykningar i hamnbassängen i Landskrona och delar av området spärrades av – se bilder från dykningen i klippet ovan. Foto: SVT/Arvid Grange

Efter mordet i Landskrona: Nya dykningar görs i hamnbassängen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen spärrades delar av hamnbassängen vid stadshuset i Landskrona av och det gjordes dykningar i vattnet. Enligt polisen är dykningarna kopplade till utredningen kring den mördade flickan.

Förra veckan gjordes dykningar i hamnbassängen som hade med utredningen kring mordet på en 14-årig flicka i Landskrona att göra.

På torsdagen spärrades området av igen och nya dykningar gjordes. Av personalens kläder framgår det att de kommer från sjöpolisen i Stockholm.

Mord på flicka i Landskrona

Richard Glantz, kommunikatör för polisen i nordvästra Skåne, bekräftar för SVT Nyheter Helsingborg att dykningarna är en del i den fortsatta utredningen av mordet i Landskrona.

Åklagaren Thomas Olvmyr vill uttala sig om detta.

– Jag kommer inte säga någonting och kommer inte kommentera utredningen förrän nästa åtalsfrist, säger han.

Kan du dementera att dykningarna har med utredningen att göra?

– Nej.

Har gjorts beslag

Thomas Olvmyr hänvisar till ett pressmeddelande som Åklagarmyndigheten la ut på onsdagen.

– Nu fortsätter arbetet med utredningen. Det handlar om ett omfattande förhörsarbete, analys av brottsplatsundersökning och de olika beslag som gjorts i utredningen och andra olika utredningsåtgärder, säger han i pressmeddelandet.

Två flickor misstänks för mordet på 14-åringen. Den ena är under 15 år och har omhändertagits av sociala myndigheter. Den andra är 15 år och har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Under häktningsförhandlingen uppgav försvararen att 15-åringen nekar till misstankarna men enligt åklagaren har de två flickorna medgivit någon form av inblandning.

– De har berättat om att de har varit inblandade i den här händelsen och båda flickorna berättar om ett händelseförlopp som uppenbarligen är samma händelse, har åklagare Tomas Olvmyr tidigare sagt.

En tredje person är även misstänkt för skyddande av brottsling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet