En 14-årig flicka hittades död vid gamla järnvägsstationen i Landskrona. Foto: Joel Sund/SVT

Fem nya misstänkta för inblandning i flickmordet i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fem unga personer är misstänkta för någon form av inblandning i mordet på 14-åriga Emilia i Landskrona. Samtliga misstänks för medhjälp till grov misshandel.

Det framgår av handlingar i Lunds tingsrätt, som HD/Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Ingen av de fem nya misstänkta är frihetsberövade.

Mord på flicka i Landskrona

– De är inte misstänkta för att ha deltagit i själva mordet och det finns inget i utredningen som visar på att de har varit på mordplatsen. Däremot menar vi att de är misstänkta för att ha varit delaktiga i händelseförloppet kring mordet, säger åklagare Pernilla Nilsson till SVT Nyheter.

Kommer från olika delar av Sverige

Åklagaren vill inte säga om det handlar om flickor eller pojkar, men att det är fyra ungdomar under 15 år och en som är över 15 år. De kommer från olika delar av Sverige.

– De är ungdomar allihop, säger Pernilla Nilsson.

Varför blev de misstänkta nu?

Det har gjorts ett stort utredningsarbete och det är bland annat förhör och analys av teknisk bevisning som lett fram till misstankarna, säger hon.

14-åriga Emilia hittades död i ett industriområde i Landskrona natten till tisdagen den 23 juli. Polis och åklagare anser sig nu ha en ganska god bild av vad som hände på mordplatsen, berättar åklagaren.

– Det återstår ytterligare utredningsarbete kring planeringen, motivet och uppsåt för gärningsmännen, säger Pernilla Nilsson.

Unga misstänkta förövare

Sedan tidigare är en 15-årig flicka misstänkt för mord. Ytterligare en flicka i högstadieåldern misstänks för inblandning i mordet. Hon är under 15 år och har överlämnats till sociala myndigheter.

En tredje person, som är vuxen, är sedan tidigare misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

SVT Nyheter söker de misstänktas ombud. Två av ombuden har avböjt kommentar.

Den gamla järnvägsstationen i Landskrona där flickan hittades.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning – på 60 sekunder. Foto: Joel Sund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet