Bild på Emilia och två silhuetter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två tonårstjejer misstänks för mordet på 14-åriga Emilia – det här är deras bakgrund. Foto: Privat/SVT

Misstänkta mördarna och Emilia bodde på samma SiS-hem

Publicerad

14-åriga Emilia mördades i Landskrona i slutet av juli. Två tonårstjejer misstänks för mordet och gemensamt är att samtliga tre bodde på samma SiS-hem.

Emilia hittades livlös vid den gamla järnvägsstationen i Landskrona den 23 juli. Två tonårstjejer, 13 och 15 år, misstänks för mordet. Under fredagen förlängdes 15-åringens häktning vid Lunds tingsrätt.

SVT Nyheter Helsingborg har undersökt flickornas bakgrund. Gemensamt är att alla tre inblandade – brottsoffer och misstänkta gärningspersoner – bodde på samma ungdomshem, SiS-hem i Skåne.

Mord på flicka i Landskrona

Se mer om de misstänkta tonårsflickorna i videon ovan.

Flera turer i social-Sverige

Både 13-åringen och 15-åringen har har varit omhändertagna av sociala myndigheter och flyttats runt mellan olika boenden såsom jourhem, HVB-hem och SiS-hem. Det här eftersom det varit våldsamt och otryggt hemma.

Till SVT Nyheter Helsingborg säger 15-åringens advokat att hon nekar till mordanklagelserna.

13-åringen har blivit omhändertagen av sociala myndigheter eftersom hon är minderårig. Det är oklart hur hon ställer sig till anklagelserna och SVT har förgäves sökt hennes advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet