En person håller upp ett mynt framför två biljettautomater från Skånetrafiken. Automaterna har tydlig information om biljettköp på svenska och engelska.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Biljetter, lösta i appen, gäller under hela söndagen för resor inom Skåne, säger Patrik Engfors på Skånetrafiken. Foto: Johan Dernelius/SVT

Skånetrafiken lät resenärer resa för en krona under bilfria dagen

Publicerad

För att uppmärksamma den internationella bilfria dagen ger Skånetrafiken alla möjligheten att resa ett helt dygn för bara en krona.

Den internationella bilfria dagen, som uppmärksammar biltrafikens negativa inverkan på klimatet och bullernivåer, har firats världen över sedan år 2000.

I år kliver Skånetrafiken in i rampljuset med ett unikt erbjudande: Under söndagen kan du resa obegränsat med tåg, buss eller spårvagn i hela Skåne – och det för bara en krona.

Kollektivtrafik

Många har inte koll på appar

Det finns dock grupper i samhället som inte har någon smarttelefon eller inte vet hur man använder dessa.

– När äldre väl börjat använda appen är de, enligt våra undersökningar, de som är mest nöjda med den, säger Patrik Engfors, pris- och affärsansvarig på Skånetrafiken.

Hör mer om initiativet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kollektivtrafik

Mer i ämnet