Två kockar klädda i svarta arbetskläder förbereder måltider i ett litet kök i en foodtruck. Den ena lägger till ingredienser på en grill medan den andra tömmer ett kärl med hamburgerbröd. Grillen är fylld med hamburgare som steks.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ser en typisk dag ut och vad gör grabbarna när de inte kommer överens? Det får du se i videon. Foto: Simon Melin/SVT

Tufft för restaurangbranschen – i Ängelholm satsar unga på hamburgerkedja

Publicerad

Restaurangbranschen har flera tuffa år bakom sig. Förra året var antalet konkurser högre än något enskilt pandemiår. Men i Ängelholm finns tre unga killar som väljer att satsa.

För drygt ett år sedan valde de tre killarna, Hugo Eek, Jacob Sandberg och Elias Nilsson från Munka-Ljungby i Ängelholms kommun att starta eget. De var skoltrötta och hade en gemensam kärlek till hamburgare.

– Vi har samlats och gjort hamburgare sedan vi var små kids. Och alltid känt att vi har varit duktiga på det. Så när vi väl tog studenten funderade vi på vad vi kunde göra och då kom idén ganska fort, säger Hugo Eek, en av grundarna till foodtruckkedjan Von Burgers.

Tuffa tider i backspegeln

Samtidigt har det varit tufft för restaurangbranschen under en längre tid. Enligt branschorganisationen Visita, gick fler restauranger i konkurs förra året än något enskilt pandemiår.

Men det har inte killarna från Munka-Ljungby märkt av som nu ska utöka med ytterligare en foodtruck.

– Idag är det vi tre och sex anställda som jobbar hos oss, men vi kan bli fler, säger Hugo Eek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.