Det märks snabbt av i flödet på ungas sociala medier – den perfekta kroppen. Flera SVT Nyheter pratat med vittnar om ett kroppsideal som har sina baksidor.
– Det kan bli en press för vissa unga. Att se så mycket vältränat folk i sociala medier och att börja må dåligt över det, säger Nellie Frick, som tränar på ett gym i Helsingborg.
Tusentals svenskar dopar sig
De senaste fem åren har tullens beslag av dopningspreparat legat relativt stabilt. Men efter sommaren har Tullverket sett ökning.
– Min uppfattning är att vi nu är i en trend då vi tar mer dopningspreparat, säger Erika Karlsson kommunikatör Tullverket.
Samtidigt uppskattar Prevention av dopning i Sverige (PRODIS) att drygt 40 000 svenskar dopar sig.
– Den största gruppen som använder dopingpreparat är unga män som slutat med lagidrott och börjat gymma, säger Eric Hagbom, kommunpolis i Ängelholm.
Och försäljningen har flyttat ut på nätet.
– Det är ganska enkelt att hitta dopingpreparat nu för tiden. Idag kan man hitta det på sociala medier som inte var lika lätt förr, säger Eric Hagbom.
Men kan också inspirera
Men allt är inte dåligt. För Leonardo Rotella var det just de sociala medierna som fick honom till gymmet.
– Jag ser mycket på sociala medier där folk är jättestora och pumpade på steroider och det är jättefarligt speciellt i ung ålder där man är extra påverkad. Samtidigt finns det positiva saker. Idag kom jag hit efter sex månaders paus och det är på grund av sociala medier, säger han.
Uppmärksammar dopning
Under söndagen avslutades årets nationella uppmärksamhetsveckan mot dopning, där farorna med anabola steroider uppmärksammandes. I Ängelholm har gym, polis och kommun gått samman för att arbeta förebyggande.
– Det bästa förebyggande arbetet gör gymmen, säger Eric Hagbom.