Vybild över Åre Östersund Airport. Flygledartorn, landningsbana vy mot Oviksfjällen Foto: Fredrik Lundmark, SVT

99 procent färre flygresenärer i april

Publicerad

Inte oväntat fortsätter flygtrafiken att minska till och från länet. Under april reste 99 procent färre passagerare till och från Åre Östersund Airport jämfört med april 2019.

Den 6 april meddelande SAS och BRA att man ställde in sina flygningar från Åre Östersund Airport.  Under några veckor var då det enda flyg som trafikerade flygplatsen, flyglinjen mellan Östersund och Umeå.

Ungefär samtidigt fick Trafikverket i uppdrag av regeringen att upphandla flygtrafik för samhällsviktiga ändamål, en upphandling som flygbolaget Amapola Flyg AB vann. Den trafiken kom igång veckan 17.

Det har betytt att antalet passagerare på Åre Östersund Airport var 334 personer under april månad, fördelat på 37 landningar. Under april förra året var antalet passagerare 39698 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.