Foto: SVT

Kommunen aktiverar krisledning

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av den rådande flyktingsituationen så aktiverar Östersunds kommun från och med idag sin krisledning.

Det betyder att man varje morgon kommer att träffas för att få en daglig uppdatering av läget och på så sätt kunna ta snabbare akuta beslut.

– Läget är ansträngt och vi behöver kraftsamla för att lösa problemen, som är akuta, säger Anders Wennerberg, Kommundirektör på Östersunds kommun. Det här är ett sätt för mig att mobilisera kommunen. Vi kommer att träffas varje morgon från och med nu för att få daglig överblick av situation och fatta snabba beslut om hur vi går vidare.

Bostadssituationen är akut, liksom att få personal som kan ta emot på plats. Det skulle dessutom behöva öppnas ett nytt HVB-hem i veckan för ensam kommande flyktingbarn mellan 14-18 år, där de kan få både vård och tillsyn skriver Anders Wennerberg, kommundirektör på Östersundskommun i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.