Micke Eriksson till vänster i bild driver en av Östersunds kvarvarande nattklubbar. Till höger i bild syns discjockey och dansande ungdomar i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Micke Eriksson är delägare i en av Östersunds sista nattklubbar. Hör vad han tror är de stora orsakerna till att allt färre går ut och dansar på klubb och vad några studenter i Östersund väljer att göra istället för att klubba. Foto: Björn B Schäfer /SVT arkiv

Allt färre går på nattklubb – så ser det ut i Östersund: Stor skillnad efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

I centrala Östersund finns det färre nattklubbar men fler pubar och barer än vad det fanns för 20 år sedan. Östersund är inget undantag, det råder en allmän nattklubbsdöd på flera håll i landet.

– Det är färre klubbar och färre personer som går ut, säger Micke Eriksson, delägare till Marité.

Micke Eriksson har varit verksam inom klubb- och restaurangbranschen i Östersund i 30 år och han tror att ungas användning av sociala medier kan ha förändrat beteendet och synen på att gå ut på klubb.

– Jag tror att behovet att gå ut och träffas ute inte är lika stort som tidigare. I dag kan man följa personer på sociala medier och kommunicera där istället, säger Micke Eriksson.

Unga vill umgås i lugnare miljöer

Utifrån de studenter som SVT nyheter Jämtland har pratat så träffas de hellre på en bar för att prata och umgås istället för på ett dansgolv med hög musik.

– Jag tycker att det är roligare att sitta och prata, höra vad man säger, säger Ammie Åsbacka.

Hör fler unga röster och hur de ser på nattklubbslivet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.