Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joakim Kihlberg arbetar med ett projekt som ska hjälpa turistföretag bli mer datadrivna. Ett av företagen är Storsjöcupen där trafikdata samlas in under arrangemanget. Foto: Simon Melin/SVT

Biltrafik analyseras under Storsjöcupen – nytt mätvärde för turistföretag

Publicerad

Vid infarten till sportfältet i Odensala mäts under Storsjöcupen trafikflödet. Syftet är att skapa en bättre upplevelse runt cupen – både för deltagare och Östersundare som påverkas av det ökade trafiktrycket.

Genom åren har cupens arrangör bland annat utökat parkeringsmöjligheter och satt in gratisbussar för att minska trafiken i Östersund under Storsjöcupen.

– Det blir ju lite spänningar när det parkeras lite här och där samtidigt som trafikflödet ökar. Så det här ska få det att flyta för östersundare också, säger Loakim Kihlberg, processledare på Destination Östersund.

Mätningarna görs inom ett större projekt som syftar till att göra turistföretag bättre på att samla in information som kan vara till hjälp för att driva utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.