Kommundirektören Anders Wennerberg står framför en modern byggnad med stora fönster och en stenlagd yta framför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det vore jättetråkigt för hela Östersund om ÖFK går i konkurs men vi kan inte göra mer för klubben än vi redan gjort” säger Östersunds kommundirektör, Anders Wennerberg. Foto: Maria Harning/SVT

Därför säger Östersunds kommun nej: ”ÖFK har fått hjälp i många år”

Uppdaterad
Publicerad

I fredagskväll fick kommundirektören Anders Wennerberg frågan om Östersunds kommun kan låna ut 3 miljoner till ÖFK. Svaret på den frågan blev ett blankt nej.

– Jag och kommunalråden fick ett sms under fredagskvällen. ÖFK frågade oss om att låna ut pengar för att klara den här skatteskulden. Men vi sa nej, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Ansträngt läge

ÖFK i ekonomisk kris

I söndags gick ÖFK ut med ett pressmeddelande där de beskrev läget som ansträngt. Därför valde klubben att fråga Östersunds kommun om hjälp eftersom ÖFK senast idag, måndag, måste betala in en skatteskuld på tre miljoner kronor.

Slut på ekonomisk hjälp

Östersunds kommun har tidigare valt att på olika sätt hjälpa till, men nu är det alltså helt stopp. Anders Wennerberg säger att det kommunen kunde erbjuda ÖFK som stöd var anstånd med hyran. Men det är en längre process som kräver politiskt beslut.

– Vi har hjälpt ÖFK i många år och känner nu att vi inte kan göra det längre. Nu måste de reda ut sin ekonomi själva, säger Anders Wennerberg.

Hör mer om kommunens hållning gentemot ÖFK i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet