ÖFK-spelaren Ali Suljic står på en fotbollsplan iförd en rosa träningströja. Bakgrunden visar en tom läktare med svart och gult mönster samt en scoreboard. Flera fotbollar ligger på planen i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det var en otrolig lättnad när det ordnade upp sig, säger ÖFKs lagkapten Ali Suljic. Det har också gett en positiv kick till hela truppen, fortsätter han. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Ekonomiskt andrum – nu fokuserar ÖFK på fotboll

Publicerad

Efter en turbulent vecka som sånär försatte klubben i konkurs är fokus nu inriktat på det sportsliga och de sista fyra matcherna i Superettan. På lördag väntar en svår hemmamatch mot topplaget Landskrona.

Så sent som i måndags eftermiddag visste inte spelare och ledare om det överhuvudtaget skulle bli match till helgen. Resultatet av en konkurs hade kunnat innebära att de sista fyra matcherna inte skulle spelas.

– Det blev en väldig lättnad i hela gruppen när beskedet kom att klubben blir kvar och att vi får spela vidare, säger lagkapten Ali Suljic.

Nye tränaren: ”Det har boostat oss”

Efter att de ekonomiska problemen – i alla fall tillfälligt – är undanröjda var det en lättad tränare som ledde dagens övningar på Jämtkraft arena.

– Det var jobbigt. Men efteråt har laget fått helt ny energi och det har boostat oss.

På lördag tar ÖFK emot serietrean Landskrona Bois på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.